Власники елітних автомобілів сплатили 9,3 млн грн транспортного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники елітних автомобілів сплатили 9,3 млн грн транспортного податку

Казна та Політика
615
З початку року власники елітних автомобілів перерахували до місцевих бюджетів Київщини 9,3 млн грн транспортного податку.
Про це повідомляє ГУ ДПС у Київській області.
В.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський зазначив, що з загальної суми юридичні особи забезпечили 4,8 млн грн, решту – 4,5 млн грн – фізичні особи.
Хто повинен сплачувати транспортний податок:
  • фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.
Як сплачується податок:
  • за об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу;
  • у разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.
Транспортний податок сплачується фізичними особами за місцем  реєстрації об’єктів оподаткування  протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Довідка Finance.ua:

  • Податок на розкіш – це неофіційна назва деяких видів податку на майно. В Україні він належить до групи місцевих податків. Це значить, що ставки за цим податком встановлюють місцеві ради, якщо вони не визначені в ПКУ, а сплата також іде на рахунки місцевих бюджетів.
  • Кабінет Міністрів України запропонував зменшити поріг середньоринкової вартості легкових автомобілів. Цей показник використовується, зокрема, для розрахунку транспортного податку.
  • ПриватБанк оголосив про значне зниження ставок за програмами фінансування покупки нових автомобілів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас