Уряд пропонує збільшити податок на дорогі автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує збільшити податок на дорогі автомобілі

Особисті фінанси
2760
Кабінет міністрів України запропонував зменшити поріг середньоринкової вартості легкових автомобілів. Цей показник використовується, зокрема, для розрахунку транспортного податку.
Про це свідчить законопроєкт № 4101, який уряд вже зареєстрував у Верховній Раді.
Що пропонують:
  • знизити поріг з 375 до 200 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року;
  • з урахуванням показників на 2020 рік, це означає, що транспортний податок в поточному податковому році, згідно із законопроєктом, буде стягуватися з автомобілів дорожче 1,2 млн гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Транспортним податком у 25 тисяч гривень на рік обкладаються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить визначену законом суму.
  • Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2020 році, розміщено на офіційному вебсайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за посиланням.
  • Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з дати випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (4 723 грн), тобто 1 771 125 грн – у 2020 році.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас