ЗМІ проаналізували, що відбувається з депозитними ставками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ проаналізували, що відбувається з депозитними ставками

Кредит&Депозит
5065
Максимальна ставка за депозитами в гривні на 12 місяців впала до 12% річних. Про це свідчать дані депозитного огляду, який щотижня готує Мінфін.
Портал порівняв, що обіцяють клієнтам великі банки з депозитним портфелем фізосіб понад 1 млрд грн.
Найвищу дохідність за річними депозитами у гривні зараз пропонує Мотор-Банк і КомІнвестБанк – 12% річних.
Ще два тижні тому найкраща пропозиція була у Клірингового Дому, де можна було відкрити депозит на 12 місяців під 12,38% річних. Але, знизивши прибутковість річних вкладів у нацвалюті до 11,88% річних, він перекочував на друге місце ренкінгу.
Третю позицію розділили відразу три фінустанови: Український капітал, Міжнародний Інвестиційний Банк і Укрбудінвестбанк. Там вкладникам обіцяють платити 11,75% річних за депозитами в нацвалюті на 12 місяців. За останні два тижні гривневі вклади подешевшали в 6 невеликих банках з 21.
«Банки дочекалися рішення НБУ про облікову ставку. 3 вересня регулятор зберіг її на тому ж рівні – 6%. Це дозволило продовжити лінію плавного зниження депозитних ставок», – пояснив начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках і грошового обігу Радабанку Сергій Гнєзділов.

Як відкрити депозит з дому

За його словами, дохідність депозитів ще не відіграла зниження облікової ставки НБУ. «До кінця року ставки можуть впасти ще на 1% річних», – прогнозує банкір.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше експерт Марія Репко з Центру економічної стратегії повідомила, що гарантії за вкладами в банках однозначно потрібно піднімати. 600 тис. грн – адекватна сума. Зараз держава гарантує повернути 200 тис. грн.
  • Загальна сума вкладів фізичних осіб у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) станом на 1 серпня 2020 року становила 553,4 млрд грн, що на 14,8 млрд грн більше, ніж станом на 1 липня цього року (538,6 млрд грн).
Ви можете отримувати більше з вашого депозиту. Finance.ua домовився з банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Вигідну надбавку до відсотка можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас