Нафтогаз запустить поквартальний продаж газу для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз запустить поквартальний продаж газу для населення

Енергетика
2462
НАК “Нафтогаз України” з четвертого кварталу 2020 року запускає квартальний тарифний план для населення.
Про це стало відомо на пресконференції “Нафтогаз на ринку природного газу України”.
Ціну на газ буде зафіксовано на один квартал.
“Це щось дуже звичне для Європи”, – прокоментував запровадження квартального тарифу директор дивізіону «Комерція» Групи Нафтогаз Віллем Коппульс.
Раніше “Нафтогаз” представив тарифи Місячний та Річний для побутових споживачів, а також три тарифи для малого і середнього бізнесу. За тарифом “Місячний” ціна газу оприлюднюється на початку кожного місяця поставки. У тарифі «Річний» є фіксована ціна на рівні 4,73 грн за кубометр.
У “Нафтогазі” також заявили, що щодня отримують по 150-200 заявок від клієнтів, які хочуть купувати газ у газопостачальної компанії НАК.
Про це на пресконференції сказав директор ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» Максим Рабінович, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Кожного дня ми маємо 150-200 заявок. Протягом 5 днів ми переводимо цих клієнтів до нас”, – сказав Рабінович.
На його думку, такий показник є дуже малим: населення поки не розуміє, що ринок уже відкритий і що постачальника можна змінити.
НКРЕКП, Нафтогазу, уряду треба попрацювати з населенням та пояснити, чим ринок газу відрізняється від ПСО, до якого всі звикли”, – зазначив Рабінович.
Він нагадав, що на сьогодні Нафтогаз продає газ лише 2% населення.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 серпня 2020 року завершив дію режим покладення спеціальних обов’язків на ринку природного газу (ПСО). Ціни на газ для своїх побутових і непобутових клієнтів кожен постачальник визначає самостійно.
  • Це означає, що в Україні почав працювати ринок газу для населення і українці самі можуть вільно міняти газового постачальника.
  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що ціни на газ у вересні різко зросли у зв’язку з ринковою тенденцією. Як правило, перед зимовим сезоном ціни на нього зростають після літнього падіння.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас