У Раді зареєстрували законопроєкт проти монетизації “Пакунку малюка” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді зареєстрували законопроєкт проти монетизації “Пакунку малюка”

Особисті фінанси
334
Група із 72 народних депутатів зареєструвала у Раді законопроєкт №3006а “Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “Пакунок малюка“”.
Заступник голови депутатської фракції політичної партії “Слуга народу” Євгенія Кравчук у FACEBOOK розповіла про деталі законопроєкту.
“Як і більшість українських батьків, ми підтримуємо програму «Пакунок малюка». Вважаємо, що монетизувати її не варто”, – повідомляє Кравчук.
Чому не варто монетизувати допомогу:
  • Пакунок малюка – це інструмент стимулювання відповідального батьківства та підтримки вразливих сімей (особливо у часи, коли багато українців переживають фінансові труднощі);
  • згідно з даними опитування ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на сімейний бюджет відчули 79% сімей з дітьми. Майже половині (49%) одержувачів “пакунка” вдалося істотно заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя;
  • за два роки кількість предметів в “пакунку” зросла в 2,5 рази. Якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу “пакунку” перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді;
  • на монетизацію «пакунка» ви не зможете придбати таку ж кількість товарів аналогічної якості. Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує: вартість товарів із “Пакунку малюка” обійдеться батькам дорожче на 50-200% (в середньому це близько 7000 грн).
За її словам, після завершення строку внесення альтернативних законопроєктів, Рада якнайшвидше розгляне даний проєкт закону з тим, щоб українські родини були забезпечені “Пакунками малюка”.

Довідка Finance.ua:

  • 29 липня Кабінет Міністрів запровадив виплату 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість “Пакунку малюка”.
  • У Міністерстві соціальної політики покроково пояснили, як отримати замість “пакунка малюка” грошову компенсацію.
  • Дитячий фонд ООН в Україні (ЮНІСЕФ) закликав уряд повернути «пакунки малюка», які замінили грошовими виплатами.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас