"Пакунки малюка" замінять грошима: в Кабміні назвали суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Пакунки малюка" замінять грошима: в Кабміні назвали суму

Казна та Політика
4201
Кабінет міністрів запровадив виплату 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість “Пакунку малюка”.
Таке рішення було прийнято під час засідання Кабінету міністрів у середу, 29 липня, пише народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.
“Кабмін започаткував експериментальний проект з монетизації “Пакунку малюка””, – пише Гончаренко.
Як це буде працювати:
  • у ПриватБанку буде відкриватися рахунок зі спеціальним режимом використання і соціальна картка;
  • на рахунок виділяють 5 тис. грн;
  • гроші з рахунку можна буде використовувати тільки на придбання товарів для малюка.
На уточнююче запитання міністра КМУ Олега Немчінова щодо того, що батьки можуть використати ці гроші не за призначенням, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що купити на ці 5 тисяч можна буде тільки те, що потрібно для дитини.
Батьки дитини можуть звернутись за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації.
До реалізації пілотного проекту на договірних засадах будуть залучені заклади роздрібної торгівлі для продажу батькам визначених дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальною карткою.

Довідка Finance.ua:

  • “Пакунок малюка” – це одноразова натуральна допомога у вигляді набору необхідних речей для новонародженої дитини. Сім’ї отримують його безкоштовно з 1 вересня 2018 року.
  • Раніше “Пакунок малюка” мали право отримати як громадяни України, так і іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України та народили дитину. Безпосередніми одержувачами допомоги є мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженого.
  • У набір входило все, що необхідно для немовляти: памперси, вологі серветки, пелюшки, бодіки, шапочки, штанці-повзунки, чоловічки, шкарпетки, термометри для води і для тіла, ножиці, простирадло, підковдра, матрац, розвиваючі іграшки, рушник, мило-шампунь, крем і коробка-колиска.
  • Планувалось, що в цьому році при народженні дитини “Пакунок малюка” отримають понад 300 тис. сімей.
  • Також у Мінсоцполітики планували виплачувати грошову компенсацію вартості “Пакунку малюка” на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас