Основна кількість скарг до Податкової припадає на невидачу фіскального чека — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основна кількість скарг до Податкової припадає на невидачу фіскального чека

Казна та Політика
591
У Державній податковій службі констатують, що майже половина скарг в ДПС надходить на невидачу фіскального чека.
Про це повідомляє пресслужба ДПС.
“Підрозділами фактичних перевірок Державної податкової служби України в цьому році отримано понад 700 таких скарг від громадян. В переважній більшості громадяни повідомляють про нероздрукування і невидачі покупцям розрахункового документа (чека). З цього питання надійшло 300 скарг, або 45% від загальної кількості “, – йдеться в повідомленні.
У той же час за фактами порушення вимог законодавства щодо реалізації підакцизних товарів надійшло 140 скарг (20%), неоформлених трудових відносин – 260 (30%).
“Майже в 100 відсотках випадків скарги підтверджуються виявленням порушень вимог законодавства при проведенні фактичних перевірок господарських одиниць”, – додали у відомстві.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 серпня в Україні запроваджено реєстратори розрахункових операцій, які являють собою спосіб фіксації товарообігу, альтернативний касовому апарату. У Державній податковій службі вважають, що дані реєстратори здійснили революційний переворот у сфері розрахунків.
  • Серед низки законодавчих новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) передбачається запровадження механізму «Кешбек».
  • Механізм «Кешбек» – це компенсація споживачу коштів, сплачених за придбаний товар (послугу), якщо такому споживачу було надано розрахунковий документ, інформація щодо якого відсутня в базах даних ДПС.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас