РРО: як працюватиме механізм «Кешбек» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РРО: як працюватиме механізм «Кешбек»

Особисті фінанси
2319
Серед низки законодавчих новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) передбачається запровадження механізму «Кешбек».
Про це повідомили у Головном управлінні ДПС у Львівській області.
Що це таке. Механізм «Кешбек» – це компенсація споживачу коштів, сплачених за придбаний товар (послугу), якщо такому споживачу було надано розрахунковий документ, інформація щодо якого відсутня в базах даних ДПС.
Отже, якщо споживачу надано касовий чек РРО, проте інформація про такий чек відсутня на сервері ДПС, споживач має право звернутися до контролюючого органу про порушення суб’єктом господарювання порядку проведення готівкових розрахунків. Якщо порушення підтвердиться, покупець має змогу отримати з бюджету як компенсацію 100% вартості придбаного товару, який йому було реалізовано з порушенням вимог законодавства.

Як закрити ФОП 💼

Навіщо це: механізм «Кешбек» запроваджується, першочергово, для боротьби з «нефіскальними» чеками, коли окремими несумлінними платниками споживачам надаються чеки, які не є фіскальними, проте на вигляд схожі на фіскальні чеки.
Варто зазначити, що норма про «Кешбек» набуває чинності з 1 жовтня 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 серпня законодавство дозволило застосовувати альтернативні форми касових апаратів – програмні РРО на добровільних засадах.
  • З 1 жовтня 2020 року РРО стануть також обов’язковими для окремих категорій платників єдиного податку другої-четвертої груп.
  • За незастосування РРО або застосування із порушенням встановлених вимог передбачається збільшення розміру штрафних (фінансових) санкцій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас