У ДПС заявили, що програмне забезпечення РРО є революцією у сфері розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДПС заявили, що програмне забезпечення РРО є революцією у сфері розрахунків

Казна та Політика
597
З 1 серпня в Україні запроваджено реєстратори розрахункових операцій, які являють собою спосіб фіксації товарообігу, альтернативний касовому апарату. У Державній податковій службі вважають, що дані реєстратори здійснили революційний переворот у сфері розрахунків.
Про це зазначили у пресслужбі відомства.
Також пресслужба процитувала слова голови ДПС Олексія Любченка, який вважає, що реєстратори допомогли збільшити дохід від збору податків після введення РРО.
“У нас сьогодні, так би мовити, 300 тисяч місць, які можуть пробити чек. Ми розраховуємо, що через програмні РРО буде пробиватися до 800 тисяч. А далі картинка виглядає таким чином. У нас місячна Каса – 110 мільярдів, це весь сукупний чек по країні, все, що ми отримали на касі. Я точно знаю, що 150 мільярдів гривень ще десь є. Ось, як і ПДВ, резерв”, – розповів Любченко.
Любченко зазначив, що фінанси могли “зависнути” на ринках, в місцях, де не пробивають чеки. Крім того, такий мінімум обертається там, де використовують ФОП у схемах щодо зменшення податкових зобов’язань.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 серпня законодавство дозволило застосовувати альтернативні форми касових апаратів – програмні РРО на добровільних засадах.
  • З 1 жовтня 2020 року РРО стануть також обов’язковими для окремих категорій платників єдиного податку другої-четвертої груп.
  • З 1 жовтня 2020 року РРО стануть також обов’язковими для окремих категорій платників єдиного податку другої-четвертої груп. З 1 серпня законодавство дозволило застосовувати альтернативні форми касових апаратів – програмні РРО на добровільних засадах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас