Недонадходження до Пенсійного фонду скоротилися майже на 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недонадходження до Пенсійного фонду скоротилися майже на 1 млрд грн

Казна та Політика
783
У червні цього року недонадходження до Пенсійного фонду склали близько 2,5 млрд грн, що майже на 1 млрд менше, ніж у травні (3,4 млрд грн), повідомила міністр соцполітики Марина Лазебна в інтерв’ю Фокусу. І висловила впевненість, що пенсії будуть виплачуватися без затримок і своєчасно.
“Попередні три місяці були шоковими для всіх. Через карантин зупинялися цілі галузі, економіка не працювала. У цей період були недонадходження до Пенсійного фонду. Але в червні ситуація покращилася, якщо так триватиме, то ми майже вийдемо на планові показники на поточний рік” , – зазначила вона.
За словами Лазебної, держбюджет у разі виникнення істотного дефіциту обов’язково буде дотувати Пенсійний фонд. Також в держбюджеті передбачено фонд по боротьбі з наслідками COVID-19, з якого також можна фінансувати ПФУ.
Нагадаємо, наступного року в Україні будуть три етапи невеликого підвищення пенсій. По-перше, 1 березня 2021-го проведуть індексацію. По-друге, 1 липня і 1 грудня зросте розмір прожиткового мінімуму, і, відповідно, відбудеться автоматичний перерахунок мінімальних пенсій.
За даними опитування компанії Research & Branding Group, повністю задовольнити потреби українського пенсіонера може пенсія розміром в 11 041 грн.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 квітня 2020 року пенсійний вік для жінок збільшився на півроку і становить 59,5 років.
  • З 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок підвищиться до 60 років. Передбачається, що в 2028 році пенсія за віком буде призначена незалежно від віку, якщо у людини є 40 і більше календарних років страхового стажу.

Як накопичити собі на пенсію 👛

За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас