Метро на Троєщину не можна побудувати без грошей уряду - екс-глава КМДА Попов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метро на Троєщину не можна побудувати без грошей уряду - екс-глава КМДА Попов

Казна та Політика
1187
Побудувати в Києві метро в густонаселений житловий масив Троєщина або реалізувати подібні масштабні інфраструктурні проекти без фінансової підтримки уряду країни неможливо.
Таку думку висловив екс-глава КМДА Олександр Попов в інтерв’ю Delo.ua.
“Столиця, незважаючи на те, у неї найбільший в Україні бюджет серед міст, не має такого бюджету, який би дозволив вирішувати глобальні проекти, як будівництво метро на Троєщину або 6 нових станцій метро”, – заявив він.
На думку Попова, в подібних питаннях головною помилкою чинного мера Києва Віталія Кличка стало те, що він не використав свій політичний ресурс для залучення фінансової підтримки уряду для реалізації будівельних проектів у столиці.
Більше того, екс-чиновник упевнений, що подібні проекти повинні реалізовуватися і підтримуватися на національному рівні, додатково допомагаючи економіці держави за рахунок внутрішнього виробництва необхідних для цього товарів.
На думку Попова, не вирішить транспортну проблему лівого берега Києва й відкриття Подільсько-Воскресенського моста через Дніпро. Екс-чиновник упевнений, що без зміни транспортної розв’язки на під’їздах до нього, потік автомобілів через міст лише посилить пробки в місті.
“Чи відкриє Кличко міст? Добре, відкриє. А куди далі автомобілі з Подолу поїдуть? Створять ще більшу пробку? – говорить Попов. – Навіщо відкривати міст, не розв’язавши цю проблему?”

Довідка Finance.ua:

  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що тільки-но буде добудований Подольско-Воскресенський міст і відкриють рух автотранспорту через нього, почнеться будівництво нової гілки метро на Троєщину.
  • Доцільно почати будувати метро на Троєщину зі станції “Вокзальна”. Таку думку висловив перший заступник глави КМДА Микола Поворозник.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас