Депутати ухвалили за основу законопроєкт проти викрадачів автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати ухвалили за основу законопроєкт проти викрадачів автомобілів

Особисті фінанси
1219
Верховна Рада 14 липня ухвалила за основу законопроєкт № 3301 “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом”.
Про це свідчить інформація на сайті ВР.
Як це діє зараз: кримінальна відповідальність передбачена у разі незаконного заволодіння транспортним засобом (ТЗ), якщо воно завдало значної або великої матеріальної шкоди, тобто якщо заподіяно реальні збитки на суму від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або на суму понад 250 таких мінімумів відповідно.
У документі зазначається, що відсутність реального збитку, тобто повернення потерпілому ТЗ, дає змогу крадію уникнути більш суворого виду кримінальної відповідальності.
Що пропонують. Криміналізувати і передбачити більш суворий вид кримінальної відповідальності за такі злочини:
  • незаконне внесення змін, підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номера транспортного засобу, яким незаконно заволоділи;
  • реалізацію таких ТЗ;
  • створення чи утримання місць, в яких здійснюється переховування, розукомплектування чи переобладнання таких ТЗ.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада також прийняла за основу законопроект, що передбачає посилення покарання за управлінням транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
  • У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) планують у вересні запропонувати Раді прийняти законопроект, яким хочуть у 6 разів збільшити штрафи за перевищення швидкості.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас