В Україні хочуть в шість разів підвищити штрафи за перевищення швидкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть в шість разів підвищити штрафи за перевищення швидкості

Особисті фінанси
3207
У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) планують у вересні запропонувати Раді прийняти законопроект, яким буде значно збільшено штрафи за перевищення швидкості.
Про це заявив на брифінгу заступник глави МВС Антон Геращенко.
Мова йде про тих, хто систематично перевищує швидкість більше ніж на 50 км/год. МВС буде пропонувати підвищити штраф з 510 до 3400 гривень.
“Ми вважаємо, що 510 гривень – занадто невисока плата за те, що окремі громадяни дозволяють собі ризикувати, проїжджаючи вулицями міст зі швидкістю 130-180 км/год”, – заявив він.
Зараз, якщо людина перевищила швидкість на менше ніж 50 км/год, то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 гривень, якщо більше ніж на 50 км/год – 510 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 червня відбувся офіційний запуск камер автоматичної фіксації порушень ПДР. За перші хвилини в столиці було зафіксовано понад двісті випадків перевищення швидкості.
  • МВС розглядає можливість відправки на перенавчання водіїв, які неодноразово порушили ПДР. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко.
  • 12 червня збільшується кількість ділянок, де буде здійснюватися вимірювання швидкості TruCAM.
  • У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект №3744, який пропонує дозволити перевищення швидкості на міжнародних та національних автомобільних дорогах.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас