У МВС розповіли, що робитимуть із системними порушниками ПДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС розповіли, що робитимуть із системними порушниками ПДР

Особисті фінанси
7330
МВС розглядає можливість відправки на перенавчання водіїв, які неодноразово порушили ПДР.
Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко.
“Якщо водій порушував правила кілька разів – ввести таку ініціативу, щоб людину посилати на перенавчання, щоб вона могла підтвердити, чи може, чи вміє вона керувати транспортним засобом, чи знає правила дорожнього руху”, – завив Мартиненко.
Системні дорожні порушники після перенавчання повинні будуть скласти іспити з правил дорожнього руху. Поки це тільки ідея, але її буде втілено в життя, якщо кількість порушників ПДР не зменшиться.
Нагадаємо, камери встановлені в місті Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Надалі відеокамери поступово будуть встановлюватися і по всій Україні.
Як дізнатися про факт фіксації порушення:
  • за допомогою СМС-повідомлення або електронної пошти, якщо подано відповідну заяву в МВС; на офіційних веб-сайтах МВС або Нацполіції в мережі Інтернет;
  • від листоноші, який доставляє постанову за місцем реєстрації правопорушника;
  • від представників органів Державної прикордонної служби України, які вручають постанову при перетині кордону – іноземцям та особам без громадянства, які ввозили транспортний засіб на територію України, зареєстрований за її межами.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 червня відбувся офіційний запуск камер автоматичної фіксації порушень ПДР. За перші хвилини в столиці було зафіксовано понад двісті випадків перевищення швидкості.
  • Зараз, відповідно до ПДР, діє обмеження швидкості в населеному пункті 50 км/год, а на деяких дорогах дозволено їздити зі швидкістю до 80 км/год в теплу пору року. При перевищенні ліміту більше, ніж на 20 км/год власник ТЗ буде оплачувати штраф у розмірі 255 грн. При перевищенні більше, ніж на 50 км/год – штраф в 510 грн.
  • Власникам автомобілів надають можливість оскаржити штраф, подавши заявку на сайті court.gov.ua, натиснувши на кнопку «Офіційна електронна адреса». Для цього необхідно буде мати електронний ключ і деякі юридичні знання.

Кредитні картки для водіїв 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас