До 40 800 гривень штрафу: українців будуть суворіше карати за «п'яне» водіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 40 800 гривень штрафу: українців будуть суворіше карати за «п'яне» водіння

Особисті фінанси
3230
13 липня Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2695, що передбачає посилення покарання за управлінням транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
Цей законопроект підтримали 282 депутати, повідомляється на сайті ВР.
Документ передбачає:
  • Дозволити арешт на строк від 10 до 15 діб для причетних до аварії водіїв, які залишили місце ДТП.
Штрафи. Таких водіїв пропонують карати 3400 грн штрафу або позбавленням прав на термін до 6 місяців. (Зараз – 255 гривень або громадські роботи на 40 годин).
  • За повторну протягом року їзду без паска безпеки або мотошлема (для мотоциклістів) пропонується заарештовувати на строк від 5 до 10 діб або позбавлення прав на термін від 3 до 10 діб.
  • За водіння в нетверезому стані – штрафи в розмірі 10 200 гривень з позбавленням прав на один рік.
Повторне протягом року порушення спричинить *20 400 гривень штрафу з позбавленням прав на три роки або адміністративний арешт на строк 10 діб.
  • Протягом року здійснить правопорушення втретє, йому загрожує штраф 40 800 гривень з позбавленням прав на 10 років або арешт на 15 діб (теж з позбавленням прав).
  • Вживання алкоголю або наркотичних речовин після ДТП і до огляду спричинить 20 400 гривень штрафу або арешт на 15 діб з позбавленням прав на термін до трьох років.

Довідка Finance.ua:

Після запуску в Києві і по області системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, в МВС розповіли, як водії можуть перевірити, чи є у них штрафи за порушення ПДР:
  • Перевірити штрафи можна кількома способами: через сайт Міністерства внутрішніх справ; в електронному кабінеті водія; через додаток “Дія” або інші сервіси.
  • Крім того, відстежити і сплатити штрафи за порушення ПДР можна так: МВС запустило мобільний додаток «Штрафи ПДД»; ПриватБанк додав в Приват24 новий функціонал пошуку і оплати штрафів; онлайн-сервіс для повідомлення про штрафи запустив віртуальний банк monobank; підписатися на оновлення про штрафи за порушення ПДР і оплатити їх можна в Опендатабот.

Рейтинг кредитних карток для водіїв

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас