У ПФ повідомили, скільки грошей направили на липневі пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПФ повідомили, скільки грошей направили на липневі пенсії

Казна та Політика
330
Сьогодні, 9 липня, на пенсійні виплати направили ще 2,7 млрд грн. З початку місяця пенсії вже профінансували на суму 14,8 млрд грн. Фінансування відбувається згідно із затвердженим графіком, повідомляє Пенсійний фонд в Facebook.
Виплати пенсій здійснять в установленому порядку в визначену для кожного пенсіонера дату.
Варто зазначити, що Пенсійний фонд України розпочав фінансування липневих пенсій 2 липня. Протягом 2-3 числа на виплати направили 3,7 млрд грн.
У ПФ повідомили, скільки грошей направили на липневі пенсії
При цьому в попередньому місяці на пенсії українцям перерахували 38,8 млрд грн. Пенсійний фонд завершив фінансування пенсій першого місяця літа 25 червня.
Нагадаємо, надбавку до пенсії можна отримати за понаднормовий стаж: якщо громадянин при виході на пенсію має стаж, він може отримати надбавку до пенсії. Про це сказано в статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Для чоловіків (35 років), для жінок (понад 30 років) пенсія за віком збільшується на 1%.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 липня в Україні підвищено прожитковий мінімум до 2118 гривень. Таким чином, розмір мінімальної пенсії також піднімуть.
  • Мінімальну пенсію, яка становила 1638 гривень, збільшать, і вона складе 1712 грн з 1 липня, і 1769 грн з 1 грудня.
  • Соціальна пенсія – розмір зросте до 1712 гривень. Її отримують ті українці, які досягли пенсійного віку, але не напрацювали достатньо стажу для отримання соціальної виплати.

Як накопичити собі на пенсію 👛

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас