Кияни будуть сплачувати за електроенергію по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни будуть сплачувати за електроенергію по-новому

Особисті фінанси
5845
У липні кияни отримають рахунки з сумами до сплати за фактично спожиту електроенергію та за очікуване споживання в поточному місяці.
Про це повідомляють в КМДА.
Новий формат оплати за електроенергію запроваджує постачальник електроенергії YASNO.
Що це дасть. Як зазначили у компанії, такий формат дозволяє клієнтам планувати витрати на електроенергію, сплачувати за світло на час відпустки або відрядження та не витрачати час на розрахунки щомісяця.

Як заощадити на комуналці 💰

«Рекомендовані платежі – це звична практика в багатьох європейських країнах. Переваги таких платежів уже змогли оцінити клієнти YASNO у Дніпропетровській та Донецькій областях. У липні такі рахунки за електроенергію отримають усі приватні клієнти у столиці. Сплачувати лише за фактично спожиті кіловат-години або також і за очікуване споживання – це вибір кожного. Якщо внесений платіж виявиться більшим, ніж ви спожили за фактом, це буде враховано та відображено в рахунку наступного місяця як переплата», – запевнив директор YASNO в Києві Віктор Мельников.
В рахунку за червень, який кияни отримають у липні, будуть зазначені суми:
  • До сплати за фактичне споживання – за спожиту електроенергію у червні.
  • Очікуване споживання у поточному місяці – сума для кожного клієнта визначається індивідуально і залежить від об’єму споживання в минулому місяці. Якщо у червні родина використала 120 кВт-год, плановий платіж на липень буде розраховано на той самий об’єм.
  • Рекомендовано до сплати – плюсується сума за фактичне споживання і очікуване. Але кожен клієнт сам обирає, за якою із запропонованих сум здійснювати розрахунок.
Сплатити за фактично спожиту електроенергію та здійснити платіж за очікуване споживання також можна і в Особистому кабінеті.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялось, що через рішення Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища про відключення кількох атомних енергоблоків на державному підприємстві НАЕК “Енергоатом”, яке виробляє найдешевшу електроенергію на ринку, держава не заробить мільярди гривень, а тарифи на електрику для споживачів з часом зростуть.
  • Зеленський вніс до Ради законопроект, який допоможе отримати €136 мільйонів на енергетику.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас