Зеленський вніс до Ради законопроект, який допоможе отримати €136 мільйонів на енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський вніс до Ради законопроект, який допоможе отримати €136 мільйонів на енергетику

Енергетика
752
Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект Закону “Про ратифікацію Гарантійної угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект “Програма підвищення надійності підстанцій”)”.
Текст законопроекту №0051 оприлюднено на сайті парламенту.
У пояснювальній записці зазначається, що законопроект розроблений з метою створення правових підстав для використання позики Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для фінансування інвестиційного проекту “Програма підвищення надійності підстанцій” в сумі 136 млн євро.
В рамках цього проекту передбачається здійснити реконструкцію 11-ти підстанцій напругою 330 кВ і однієї підстанції напругою 750 кВ Дніпровської електроенергетичної системи з впровадженням на підстанціях автоматизованих систем управління НЕК “Укренерго” технологічними процесами для досягнення технічного рівня можливості інтеграції української енергосистеми з енергосистемою Європи і забезпечення цілісності ОЕС України.
Гарантійна угода між Україною та ЄІБ визначає забезпечення платіжних зобов’язань за фінансовою угодою (Програма підвищення надійності підстанцій) між ЄІБ та НЕК “Укренерго” державною гарантією.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас