Через відключення енергоблоків держава не заробить мільярди гривень, а тарифи на електрику зростуть - Герус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через відключення енергоблоків держава не заробить мільярди гривень, а тарифи на електрику зростуть - Герус

Енергетика
1403
Через рішення Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища про відключення кількох атомних енергоблоків на державному підприємстві НАЕК “Енергоатом”, яке виробляє найдешевшу електроенергію на ринку, держава не заробить мільярди гривень, а тарифи на електрику для споживачів з часом зростуть.
Про це в ефірі одного з телеканалів заявив народний депутат, голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.
“Відключати енергоблоки несправедливо, неправильно і не обґрунтовано. Тому що держава за своєю суттю буде втрачати мільярди гривень, тому що “Енергоатом” недозаробить прибуток і недозаплатить до держбюджету. А всі в Україні – що підприємства, що населення – з часом платитимуть більше. Оскільки, чим менше дешевої генерації, тим більше зросте ціна”, – сказав він.
За словами Геруса, згідно з рішенням Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища 10 травня в резерв планується вивести ще 2 атомні енергоблоки, тому група народних депутатів звернулася до уряду з проханням не зупиняти енергоблоки. “На сьогоднішній день “Енергоатом” має можливість виробляти і продавати електроенергію, яка є найдешевшою.
Просто штучно, вручну вимикати державні атомні блоки – це неправильно і це недержавна позиція. Ми сподіваємося, що рішення Міністерства енергетики зміниться і 10 травня ці блоки все-таки будуть працювати”, – підкреслив депутат. Він зазначив, що енергосистема країни безпечно функціонує і без додаткового відключення атомних блоків, тому рішення про обмеження атомної генерації є політичним, і спрямоване на відстоювання чиїхось інтересів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас