Прем'єр прокоментував ідею про збільшення податку на гектар землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр прокоментував ідею про збільшення податку на гектар землі

Особисті фінанси
4792
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ідея про збільшення податку на гектар землі для пересічних власників землі передчасна. Про це він сказав під час засідання уряду.
Нагадаємо, що депутати від Слуги народу запропонували законопроект, який запроваджує новий податок для дрібних фермерів.
“Хотів повідомити нашу позицію з приводу законопроекту №3131 про збільшення податків на гектар землі. Ця ідея на сьогоднішній день, я вважаю, є передчасною – в умовах кризи, в умовах, коли фермери просять підтримки від держави, збільшувати орендну плату не зовсім коректно.

Закон про землю – що потрібно знати звичайному українцю 🛣

Шмигаль зазначив, що спробує донести цю думку через профільне міністерство і профільний комітет до парламентаріїв. Щоб вони таке рішення під час кризи і під час складнощів з роботою в агросфері передчасно не приймали.
Раніше Депутати від Слуги народу і групи Довіра запропонували законопроект, що вводить новий податок, який в основному торкнеться дрібних фермерів.
Якщо законопроект приймуть, пересічному власнику земельного паю доведеться платити до 6 тисяч гривень на рік.

Довідка Finance.ua:

  • До Податкового Кодексу України внесли зміни, які передбачають нові правила сплати податку на землю за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас