Чи вплине на курс гривні відставка Смолія - думка міністра фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи вплине на курс гривні відставка Смолія - думка міністра фінансів

Валюта
2016
Відставка голови Національного банку України Якова Смолія не повинна вплинути на курс гривні до долара. Після відповідних рішень ситуація прийде в норму.
Про це міністр фінансів Сергій Марченко заявив на брифінгу.
“Я вважаю, що немає жодних підстав хвилюватися за курс валют у зв’язку з відставкою високопосадовця. Можливо, сьогодні ми можемо спостерігати турбулентність, але будуть прийняті необхідні рішення, і найближчим часом все заспокоїться. Тому немає жодних підстав вважати, що це змінить ситуацію на валютному ринку”,- сказав Марченко.
Міністр додав, що відставка голови Нацбанку не має впливати на макроекономічну стабільність держави. Зараз у нас як ніколи достатньо можливостей і ресурсів, щоб забезпечити макроекономічну стабільність.
Він повідомив, що станом на 1 липня на єдиному казначейському рахунку 75 млрд грн і понад 2 млрд доларів у валюті. Це, за словами міністра, дає можливість уряду контролювати ситуацію з державними фінансами та забезпечувати всі державні зобов’язання перед міжнародними партнерами та громадянами.
Нагадаємо, голова НБУ Яків Смолій подав на ім’я президента України Володимира Зеленського заяву про відставку «за власним бажанням». Заяву написано і подано 1 липня.

Довідка Finance.ua:

  • Незалежність Національного банку України перебуває в центрі програми, що підтримується Міжнародним валютним фондом, і ця незалежність має бути забезпечена і наступником голови правління Нацбанку.
  • Головною проблемою Національного банку України (НБУ), яка могла викликати бажання у Якова Смолія звільнитися з посади глави НБУ, став не політичний тиск, а побудова комунікацій.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас