Не тиск і не політика: у Зеленського озвучили головну проблему Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не тиск і не політика: у Зеленського озвучили головну проблему Нацбанку

Казна та Політика
7961
Головною проблемою Національного банку України (НБУ), яка могла викликати бажання у Якова Смолія звільнитися з посади глави НБУ, став не політичний тиск, а побудова комунікацій.
Про це в коментарі сайту “Сегодня” розповів радник президента України Олег Устенко.
“Не варто впадати в паніку. Коли керівник якогось відомства йде у відставку через якісь свої переконання, вподобання або розуміння, – це абсолютно робочий процес. <…> З гучною заявою з приводу того, що чиниться політичний тиск, я б посперечався. Тому що в кількох заявах президента, в яких він торкався питань, пов’язаних з НБУ, він завжди казав, що Нацбанк – це абсолютно незалежна інституція, яка працює автономно. Тому тут я якихось особливих проблем не бачу”, – сказав Устенко.
На його думку, основні труднощі виникли з іншої причини.
“Я бачу проблему в тому, що у керівництва Нацбанку були проблеми комунікаційного характеру. Не з Офісом президента, а в цілому комунікаційні проблеми. Вони якось залишилися в старих реаліях, не вважаючи особливо потрібним вибудовувати комунікаційну політику по-новому. Чому виникали періодично розмови і нерозуміння і в експертному середовищі, і в депутатському. <…> Повертаючись до питання політичного тиску, я думаю, через те, що Нацбанк не вибудовував нормальну комунікаційну стратегію, у нього могла скластися ілюзія того, що його недостатньо розуміють. але коли ти хочеш, щоб тебе розуміли, ти повинен розповідати, що ти робиш і як ти робиш”, – пояснив радник Зеленського.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас