Відставка Смолія: наслідки для курсу, інвестицій та боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відставка Смолія: наслідки для курсу, інвестицій та боргів

Валюта
5792
Для ринку важлива не сама відставка глави НБУ, а за яких умов вона відбулася, повідомив Finance.ua Максим Пархоменко, аналітик Альпарі.
“Фактично, після його відставки інвестори, які дають Україні капітал, розуміють, що в країні не залишилося незалежних органів влади, які будуть оберігати реформи і не дозволяти Кабміну проводити емісію гривні, видавати рефінансування проблемним банкам та інше. Загалом порушувати макростабільність. Це означає, що рівень ризиків для нашої країни буде зростати. І, як наслідок, залучення іноземного капіталу буде ускладнюватися. З одного боку ми вводимо інститут інвестнянь, а іншою рукою тиснемо на НБУ. Очікувати після таких подій черги інвесторів не варто”, – каже Пархоменко.
Чим обернулася відставка голови НБУ в грошах. Цього тижня було заплановано рефінансування виплат за нашим державним боргом. По суті, Мінфін домовився з власниками наших облігацій (читай кредиторів), що замість грошей інвестори отримають нові папери, з довшими термінами обігу і схожою прибутковістю. Іншими словами, ми б відстрочили виплату за боргами на кілька років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас