Кількість заможних українців протягом карантину зменшилась на 8,5% (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість заможних українців протягом карантину зменшилась на 8,5% (опитування)

Особисті фінанси
1322
Кількість умовно заможних українців протягом карантину зменшилась на 8,5%.
Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).
Соціологи наприкінці квітня та на початку червня просили респондентів оцінити фінансовий стан їхньої родини на поточний момент. Якщо у квітні умовно “заможних” людей, які могли дозволити придбати щось коштовне, наприклад телевізор, або взагалі не обмежували себе у видатках, було 20,5%. То станом на початок червня їхня частка скоротилась до 12%.
Водночас зросло число людей, які можуть дещо відкласти зі своїх доходів, але не можуть дозволити собі великих покупок (з 30% до 36%), а також таких, хто нормально харчується, але вже не може дозволити собі купувати одяг (з 34% до 37%).
Рівень абсолютної бідності, коли не вистачає на їжу, згідно з даними опитування, майже не змінився – 11,5% наприкінці квітня проти 12% на початку червня.
“Таким чином, за цей період фіксується зниження добробуту населення, хоча при цьому, принаймні поки що, немає переходу до абсолютної бідності”, – резюмують соціологи.
Кількість заможних українців протягом карантину зменшилась на 8,5% (опитування)

Довідка Finance.ua:

  • Інструкція з отримання допомоги з часткового безробіття за посиланням.
  • Як повідомляла начальник управління надання послуг роботодавцям Держцентру зайнятості Оксана Мельник, за період з початку карантину кількість вакансій, яка була зареєстрована в Державному центрі зайнятості, склала вполовину менше, ніж в минулому році за цей період. Середній рівень зарплат становить близько 7 тис. грн, але це різнопланові вакансії, тобто це і працівники з інструментом, і фахівці.
  • Допомога з частковог обезробіття на період карантину може виплачуватися ФОПам, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас