Вакансії в центрі зайнятості - кадровик озвучила рівень зарплат і допомоги по безробіттю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вакансії в центрі зайнятості - кадровик озвучила рівень зарплат і допомоги по безробіттю

Особисті фінанси
7309
Начальник управління надання послуг роботодавцям Держцентру зайнятості Оксана Мельник в ефірі каналу “Україна 24” розповіла про тенденції на ринку праці в країні під час періоду послаблення карантину.
“Карантинні обмеження внесли корективи на ринку праці, відповідно, скоротився попит на кваліфікованих співробітників, а також збільшилася кількість осіб, які шукають роботу. За період з початку карантину кількість вакансій, яка була зареєстрована в Державному центрі зайнятості, склала вполовину менше, ніж в минулому році за цей період. Поступово ситуація налагоджується, і ми спостерігаємо попит з боку роботодавців і збільшення кількості вакансій – торгова сфера, кур’єрська доставка, логістика, сільське господарство, інші суміжні сфери, які будуть затребувані в літній період”, – сказала Мельник.
За її словами, “тенденція щодо розміру зарплати динамічна”, оскільки є попит на співробітників різних рівнів оплати праці.
“Якщо говорити про Держслужбу зайнятості, то середній рівень зарплат становить близько 7 тис. грн, але це різнопланові вакансії, тобто це і працівники з інструментом, і фахівці. Допомога на період відсутності роботи становить від 1000 грн, вона розраховується індивідуально, і максимальна становить 8408 грн”, – сказала Мельник.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас