Що відбувалося на ринку праці у травні 2020 (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що відбувалося на ринку праці у травні 2020 (інфографіка)

Особисті фінанси
1137
За минулий місяць криза не поглибилася, кількість вакансій у травні зросла (порівняно з квітнем). Та розберімося, чому ще зарано казати про вихід із кризи.
Про це пише dou.ua.
У травні опубліковано 3500 вакансій на jobs.dou.ua. Це на 17% більше, ніж у квітні, але на 21% менше, ніж у березні 2020-го. Якщо порівнювати з минулим роком, то цього травня розміщено на третину менше позицій, ніж торік.
Що відбувалося на ринку праці у травні 2020 (інфографіка)
Ця різниця приблизно така сама, як у квітні. А позитивна динаміка травня до квітня спостерігалася і в попередні роки. Тож, схоже, поки що зарано казати про вихід із кризи.
Якщо порівнювати травень 2020 і 2019, то цього року більше вакансій було опубліковано лише у чотирьох категоріях: SEO, Unity, Product Manager, React Native. В інших категоріях — негативна динаміка. Найменше вакансій (порівняно з травнем 2019) розміщено в категоріях HR, .NET, Front-end, ERP/CRM, 1C. Але категорія Front-end як була найбільшою за кількістю вакансій, так і залишилася — 333 вакансії минулого місяця.
Що відбувалося на ринку праці у травні 2020 (інфографіка)
Якщо ж порівнювати травень із квітнем, то зростання відбулося майже за всіма категоріями. Негативна динаміка лише у Security, Scala, C++, Golang, SysАdmin і Product Manager.
Роботодавці частіше почали вказувати можливість віддаленої роботи. У травні опублікували рекордну кількість — 560 — вакансій у категорії «Віддалено» (це враховуючи ті вакансії, які, окрім «Віддалено», розміщувалися в інших містах).
Міста, де спостерігалася позитивна динаміка травня до квітня:
  • у Харкові – майже на 30%,
  • у Львові — на 20%,
  • у Києві — на 16%.
  • у Вінниці у травні було менше вакансій, ніж у квітні — 43 проти 45.

Довідка Finance.ua:

  • За даними опитування, 70% великих IT-компаній не відчувають кризи. Криза більше вплинула на маленькі студії, ніж на великий аутсорс.
  • IT-сфери залишаються найпопулярнішими серед фрилансерів. Найбільше опитаних фахівців зайняті в категорії “Програмування” – 36%. Згідно з опитуванням IT-рекрутингового агентства, найчастіше СFО в українському IT заробляють $3875.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас