З 1 липня зросте максимальний розмір допомоги з безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 липня зросте максимальний розмір допомоги з безробіття

Особисті фінанси
1164
В Україні з 1 липня за законом про держбюджет на 2020 рік збільшиться один з ключових соціальних стандартів – прожитковий мінімум, від якого залежить, зокрема, розмір максимальної допомоги з безробіття.
Про це сказали Укрінформу в пресслужбі Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ).
Сьогодні прожитковий мінімум на одну особу становить для працездатних осіб 2102 гривні, а з 1 липня зросте до 2197 грн.
“Це означає, що ті, хто отримує максимальну допомогу з безробіття (яка вираховується у відсотковому співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи і не може перевищувати зараз чотири прожиткові мінімуми, тобто 8408 грн), з 1 липня будуть отримувати більше – 8788 гривень за місяць”, – зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.
Що ж до розміру мінімальної допомоги з безробіття, то він залишиться без змін.
Мінімальний розмір допомоги з безробіття встановлюється для осіб, зазначених у ч. 2 ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців).
За даними Київського міського центру зайнятості, на 23 червня допомогу з безробіття в столиці отримували понад 20 тисяч безробітних:
  • серед них мінімальну у розмірі 1000 гривень – 3400 безробітних,
  • максимальну допомогу з безробіття – понад 5900 осіб (30% усіх безробітних).

Довідка Finance.ua:

  • З 28 квітня 2020 року діє порядок, за яким роботодавці можуть звертатися по допомогу з часткового безробіття.
  • Молодь, яка закінчила або припинила навчання у навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце, може зареєструватися в службі зайнятості.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас