Кабмін спростив отримання "доступних кредитів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив отримання "доступних кредитів"

Кредит&Депозит
1439
Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою змінюється порядок надання «доступних кредитів 5-7-9%» для бізнесу. Знято кілька обмежень.
Про це повідомляє пресслужба Кабміну.
«Ми майже щодня обговорюємо з фахівцями банків-партнерів, як працює програма і як зробити її доступнішою. Сьогодні на засідання Уряду був винесений та прийнятий новий пакет змін напрацьований спільно з ними та Мінфіном, що врегулює виявлені проблеми та підвищить ефективність програми», – коментує рішення Уряду заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Дмитро Романович.
Що планують змінити:
  • пом’якшити вимоги до обов’язкової прибутковості діючого бізнесу в попередньому податковому періоді;
  • зняти обмеження щодо напрямків використання коштів, отриманих суб’єктами підприємництва для фінансування оборотного капіталу;
  • зняти обмеження щодо максимальної суми кредиту в рамках програми, залишивши обмеження лише по розміру держдопомоги;
  • привести формулу розрахунку базової процентної ставки у відповідність з рівнем операційних витрат банків, який дозволяє їм забезпечувати виконання програми «Доступні кредити «5-7-9%».
“Важливо, мікро- та малий бізнес зможе звернутися за отриманням кредитів за новими правилами одразу після внесення Радою Фонду розвитку підприємництва відповідних змін до програми «Доступні кредити 5-7-9» та оновлення угод з уповноваженими банками”, – повідомляють у Кабміні.

Довідка Finance.ua:

  • Українські банки минулого тижня надали ще 34 кредити в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9%” на суму 23,71 млн грн, а з лютого бізнес отримав вже 639 кредитів на 404,76 млн грн в рамках цієї програми.
  • Серед найпоширеніших причин відмови в кредитуванні: «ділова репутація», «необґрунтованість бізнес-плану», «невідповідність цілі кредитування», «невідповідність Закону про державну підтримку МСП», «збиткова діяльність ММП», «перевищення обсягу виручки», «перевищення ліміту держпідтримки».
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявляв, що ставки за кредитною програмою “5-7-9” фактично знизилися для позичальників до 0%. Програма дозволяє рефінансувати старі кредити для малого бізнесу.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут 💼

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас