У Мінфіні розповіли, скільки дешевих кредитів для бізнесу видали українські банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, скільки дешевих кредитів для бізнесу видали українські банки

Кредит&Депозит
361
Українські банки минулого тижня надали ще 34 кредити в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9%” на суму 23,71 млн грн, а з лютого бізнес отримав вже 639 кредитів на 404,76 млн грн в рамках цієї програми.
Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.
“На минулому тижні до програми долучився АТ “Креді Агріколь Банк”. Тож, відповідно, клієнти вже 16 банків України мають можливість отримати позику за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»: Укргазбанк, Ощадбанк, ПриватБанк, Укрексімбанк, АКБ «Львів», ПУМБ, Кредобанк, Альфа-Банк, Банк Альянс, Таскомбанк, Банк Восток, Полікомбанк, Мегабанк, Райффайзен Банк Аваль, КБ «Глобус» та Креді Агріколь Банк”, – ідеться в повідомленні.
На цьому тижні Фонд розвитку підприємництва, який адмініструє Програму, планує підписання відповідної угоди з АТ «ОТП Банк».
“Також банки-партнери продовжують прийом заявок на нові інструменти програми, які були введені урядом в час дії карантинних заходів з протидії пандемії COVID-19 (рефінансування, обігові, інвестиційні кредити виробникам медичного обладнання). Інструменти доступні, буквально, третій тиждень, але закумульований банками-партнерами попит на них від українського бізнесу уже перевищив мільярд гривень (1 1123,23 мільйона гривень)”, – додали в Мінфіні.
Нагадаємо, серед найпоширеніших причин відмови в кредитуванні: «ділова репутація», «необґрунтованість бізнес-плану», «невідповідність цілі кредитування», «невідповідність Закону про державну підтримку МСП», «збиткова діяльність ММП», «перевищення обсягу виручки», «перевищення ліміту держпідтримки».

Довідка Finance.ua:

  • Першим кредит в рамках антикризового пакету програми отримав власник агровиробництва з Львівщини. Фермер зміг рефінансувати свій кредит на суму 1,1 мільйона гривень в АТ КБ «ПриватБанк» під 0% до кінця березня 2021 року.
  • Основний бюджет Державної програми 5-7-9% незабаром буде збільшено до 4 млрд гривень.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції по кредитах в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас