Бюджет Держпрограми 5-7-9% зросте до 4 мільярдів - Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Держпрограми 5-7-9% зросте до 4 мільярдів - Мінекономіки

Кредит&Депозит
600
Основний бюджет Державної програми 5-7-9% незабаром буде збільшено до 4 млрд гривень.
Про це під час онлайн-конференції “Відновлення місцевої економіки. Як бізнесу працювати в умовах ІІ-го та ІІІ-го етапів виходу з карантину?” сказав директор Офісу розвитку малого та середнього підприємництва при Мінекономіки України Андрій Слабінський.
“Основний бюджет програми зараз залишається 2 млрд, але в планах є збільшення його до 4 млрд грн”, – сказав Слабінський.
Він нагадав, що програма 5-7-9% – це про відшкодування відсоткової ставки і кредитні гарантії.
Нагадаємо, в Україні з 1 лютого 2020 року стартувала затверджена урядом програма “Доступні кредити 5-7-9%”. Надання трьох можливих ставок – 5%, 7% або 9% – за кредитами залежатиме від розміру бізнесу та терміну його діяльності. Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.
У квітні Кабінет міністрів розширив державну програму “Доступні кредити 5-7-9%” на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше відповідна сума обмежувалася 50 млн грн. Також урядом була збільшена максимальна сума кредиту за програмою з 2 млн грн до 3 млн грн.
Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, ставки за кредитною програмою “5-7-9” фактично знизилися для позичальників до 0%. Програма дозволяє рефінансувати старі кредити для малого бізнесу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас