Субсидії в Україні: що чекає споживачів після карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії в Україні: що чекає споживачів після карантину

Особисті фінанси
1146
Всім домогосподарствам в Україні, які отримували субсидію в минулому опалювальному періоді, наступне переоформлення здійснять без додаткового звернення людей. Під час карантину субсидій українців не позбавлятимуть.
Про це розповів в ефірі каналу “Україна 24” заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.
“Верховна Рада ще в березні прийняла закон, який, по-перше, заборонив організаціям-надавачам послуг застосовувати пеню, нарахування штрафів, а також інших речей, і відключати від послуг ЖКГ у разі невчасного внесення плати. По-друге, заборонено в період карантину позбавляти права на отримання субсидії”, – нагадав Музиченко.

Як заощадити на комуналці 👛

По-третє, за його словами, всім домогосподарствам, які отримували субсидію в минулому опалювальному періоді, тобто станом на квітень 2020 року включно, наступне переоформлення здійснять без додаткового звернення людей – виключно за наявною інформацією в органах соціального захисту населення.

Довідка Finance.ua:

  • В Міністерстві соціальної політики заявили, що кожна сім’я, яка отримує субсидію, отримає додаткову компенсацію. Але якщо виявлять хибні дані та обставини, зазначені субсідіантом в документах, при яких сім’я не має права на субсидію, з наступного місяця її позбавляють наданої грошової допомоги.
  • В Україні з 1 липня підвищується прожитковий мінімум, від якого залежить розмір пенсій та інших соціальних виплат.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас