Які хрущовки планують знести першими (список вулиць) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які хрущовки планують знести першими (список вулиць)

Нерухомість
7902
Знесення “хрущовок” планують розпочати з будинків, що знаходиться території житлового масиву Лісовий Деснянського району.
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко одному з телеканалів, пише Na chasi.
Вулиці. В межах вулиць Мілютенка, Шолом-Алейхема, Братиславській і Лісового проспекту.
Проєкт спільно створили Департамент містобудування та архітектури КМДА та комунальне об’єднання «Інститут генерального плану міста Києва».
Згідно з проєктом, план передбачає повне знесення будинків, що вже врахували у новому Генеральному плані Києва.
“Велика кількість мікрорайонів в Києві побудовано понад 50-60 років тому. Вони морально застаріли і перебувають у занедбаному стані. Замість цих будинків побудують нові багатоквартирні будинки”.
Мешканці цих будівель отримають нові квартири з «еквівалентом в 1,5 квартири в нових будинках, за словами мера.
Раніше Кличко заявляв, що місця для будівництва нового житла в Києві вистачить на найближчі 2-3 роки. Після цього належить взятися за реконструкцію вторинного житлового фонду.

Довідка Finance.ua:

  • Мінрегіон розробив і оприлюднив новий законопроєкт про реновацію застарілого житла “Про внесення змін до Закону України “Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду”. За словами експертів, документ набагато кращий, ніж попередні, але питання до нього все ж таки є.
  • Раніше повідомлялось, що київські «хрущовки» планують перебудувати в багатоповерхівки до 2040 року, про це казали в Київраді. Так, згідно з новим генпланом столиці, п’ятиповерхові будинки, які будувалися в Києві у 1960-1990-х роках, хочуть модернізувати до 2040 року або ж віддати на перебудову інвесторам. Мешканців на період будівництва відселятимуть, а згодом — даватимуть їм квартири у нових будівлях.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас