На ринку нерухомості обвалу цін не спостерігається - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку нерухомості обвалу цін не спостерігається - експерт

Нерухомість
4676
Карантин досить м’яко вплинув на ринок первинної та вторинної нерухомості, серйозних катаклізмів не сталося.
Про це розповів аналітик SV Development Сергій Костецький на вебінарі “FinUpdate 7: Куди інвестувати в 2020 році”. Invest партнер вебінару – фінансова компанія Royal Standard Group.
За словами Костецького, люди зайняли вичікувальну позицію щодо купівлі нерухомості або інвестицій в цей ринок. Відділи продажів майже у всіх забудовників були закриті, тому кількість угод була на мінімальному рівні.
На вторинному ринку агентства нерухомості в основному не працювали, тому і тут була аналогічна ситуація. Люди навіть якщо хотіли купити нерухомість, то не мали такої можливості.
“З березня і до кінця травня було повне затишшя на ринку і відсутність динаміки. Тоді неможливо було проводити угоди, тому те, що пишуть про обвал цін – не відповідає реальній картині. Ринок був заморожений”, – заявив експерт.
Однак зараз є фактор, який значно впливає на ринок – страйк інвесторів “Аркади” і недобудов “Укрбуду”.
“Це почало впливати на ринок нерухомості ще до початку кризи. Банкрутство “Укрбуду” – перше найбільше банкрутство, яке катастрофічно вплинуло на ринок. Люди втратили довіру і ринок лопнув”, – розповів Костецький.
Експерт зазначив, що люди не можуть проаналізувати ступінь надійності вкладень в нерухомість.
“Ті люди, які зараз інвестують у первинне житло, на мою думку, точно 30% ймовірності, що вони можуть отримати квартири. Решта 70% під питанням і залежать від економічної ситуації”, – спрогнозував він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас