Київські «хрущовки» планують перебудувати в багатоповерхівки до 2040 року - Київрада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські «хрущовки» планують перебудувати в багатоповерхівки до 2040 року - Київрада

Казна та Політика
2834
Згідно з новим генпланом столиці, п’ятиповерхові будинки, які будувалися в Києві у 1960-1990-х роках, хочуть модернізувати до 2040 року або ж віддати на перебудову інвесторам. Мешканців на період будівництва відселятимуть, а згодом — даватимуть їм квартири у нових будівлях.
Про це під час міжнародного форуму «Майбутнє Києва» розповів начальник комунальної організації «Інститут Генерального плану м. Києва» Сергій Борневицький.
«Близько 1,5 тисячі гектарів території зайнято так званими «хрущовками». Ці об’єкти вичерпали свій ресурс або знаходяться на грані вичерпання ресурсу. Методика переселення дуже проста: або санація, реконструкція та утеплення будівель з надбудовою одного-двох поверхів. Або відселення мешканців, знесення будівель і на їхньому місці будівництво у тому ж мікрорайоні будинків підвищеної поверховості. Мешканцям «хрущовок» передаватимуть у власність нові квартири із більшим коефіцієнтом, наприклад, площі», — заявив Сергій Борневицький.
Він зазначив, що потрібно також змінити законодавство. Адже щоб побудувати на місці «хрущовки» новий будинок за описаним сценарієм, інвестору зараз треба дозвіл усіх мешканців, що є майже неможливим.
«Зокрема, є й економічні перешкоди: інвесторам невигідно перебудовувати «хрущовки», поки у Києві є вільні ділянки під забудову.
Аналізуючи резерви території міста, ми розуміємо, що вільні ділянки для інвесторів уже фактично вичерпані. Зараз інвестори активно освоюють занедбані промислові зони, але вже за декілька років вони підійдуть до питання відселення і це буде вигідно», — пояснив начальник комунальної організації «Інститут Генерального плану м. Києва».
Також Сергій Борневицький додав, що завданням генплану є позначити перспективні території, а на його основі вже згодом розробляють концепцію комплексної реновації.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас