Транш МВФ підтримуватиме низький рівень зростання цін — Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транш МВФ підтримуватиме низький рівень зростання цін — Нацбанк

Казна та Політика
474
Надходження першого траншу Міжнародного валютного фонду в межах нової кредитної програми співпраці з Україною підтримуватиме низький рівень зростання цін в Україні.
Про це повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій під час брифінгу комітету монетарної політики НБУ.
«Це буде сприяти макроекономічній стабільності, це буде сприяти низьким темпам інфляції. І це вже сприяє тому, що Національний банк зумів знизити облікову ставку до мінімального рівня за всю історію незалежності», — повідомив Чурій.
Він зазначив, що продовження співпраці з МВФ закладалося у макроекономічні прогнози НБУ щодо подальшого розвитку економіки України у 2020 році. Водночас, там вважають, що падіння економіки України за підсумками другого кварталу 2020 року буде сильнішим, ніж очікувалося.
Загалом у Нацбанку очікують, що до кінця 2020 року Україна отримає близько 5 мільярдів доларів від міжнародних фінансових організацій, з яких половину складуть транші МВФ.
«Ці кошти дадуть змогу в повному обсязі профінансувати бюджетні видатки на подолання негативних наслідків пандемії коронавірусу та карантинних заходів. Крім того, вони забезпечать нарощення міжнародних резервів упродовж цього року, попри здійснення значних платежів за зовнішнім державним боргом», — повідомили у Нацбанку.
Там зазначають, що вже 11 червня, після отримання першого траншу МВФ, обсяг міжнародних резервів України має зрости до 27 мільярдів доларів.

Довідка Finance.ua:

  • Сьогодні, 11 червня, правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 8% до 6% з 12 червня 2020 року. Це – найнижчий рівень облікової ставки за історію незалежної України.
  • 10 червня рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів. Програма розрахована на 18 місяців.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас