Національний банк України знизив облікову ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національний банк України знизив облікову ставку

Кредит&Депозит
6924
Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 8% до 6% з 12 червня 2020 року. Це – найнижчий рівень облікової ставки за історію незалежної України.
Про це повідомляється на сайті регулятора.
“З високою імовірністю споживчий та інвестиційний попит залишатиметься пригніченим довше, ніж прогнозувалося у квітні. З одного боку, це утримуватиме інфляцію нижче цільового рівня довше, ніж передбачає квітневий прогноз. З іншого боку, це означає, що падіння української економіки може бути глибшим, ніж очікувалося. Такий розвиток подій вимагає подальшого пом’якшення монетарної політики для підтримання економіки на етапі поступового згортання карантину”, – ідеться в повідомленні.
Також Національний банк ухвалив рішення про звуження коридору процентних ставок за інструментами постійного доступу з “облікова ставка +/- 2 в.п.” до “облікова ставка +/- 1 в.п.”
“Це означає, що за нової облікової ставки кредити рефінансування овернайт будуть надаватися під 7%, а депозитні сертифікати овернайт розміщуватися під 5%. Зміна ширини коридору дасть змогу досягати операційної цілі монетарної політики, яка полягає в утриманні гривневих міжбанківських ставок на рівні, близькому до ключової ставки в межах коридору процентних ставок за інструментами постійного доступу”, – повідомляє регулятор.
Зниження ключової ставки до рівня нижче нейтрального свідчить про завершення циклу швидкого пом’якшення монетарної політики.

Довідка Finance.ua:

  • 23 квітня Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 8%.
  • 13 березня 2020 року Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 10% річних.
  • Національний банк України прийняв рішення знизити облікову ставку з 13,5% до 11,0% річних з 31 січня 2020 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас