За тиждень кількість зареєстрованих безробітних збільшилась на 16 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За тиждень кількість зареєстрованих безробітних збільшилась на 16 тисяч

Особисті фінанси
312
Кількість безробітних за минулий тиждень зросла на 16,6 тис. осіб – до 511,267 тисяч, що майже на 69% більше порівняно з показником на 1 червня 2019 року. 424,9 тис. українців отримують допомогу з безробіття.
Про це повідомила Державна служба зайнятості.
Дані про кількість безробітних з початку карантину:
  • служба зареєструвала 249,028 тис. безробітних, що майже на 80% більше порівняно з аналогічним періодом 2019 року.
Нагадаємо, за даними Національного банку, у другій половині року рівень безробіття повинен піти на спад.
“Ми очікуємо, що в нашій країні рівень безробіття, зумовлений коронакризою, досягне піку в 2-му кварталі. Це 11,5% порівняно з 8,2% минулого року, – сказав Смолій. – Разом з поступовим пом’якшенням карантинних заходів, яке почалося в кінці травня, і відновленням економіки рівень безробіття також піде на спад у 2-й половині року, хоча і залишиться вищим, ніж у попередні”.

Довідка Finance.ua:

  • З 28 квітня 2020 року діє новий порядок, згідно з яким роботодавці можуть звертатися по допомогу з часткового безробіття.
  • Молодь, яка закінчила або припинила навчання у навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце, може зареєструватися в службі зайнятості.
  • У Мінекономіки розповіли, як отримати допомогу з часткового безробіття, передбачену для підтримки роботодавців та працівників сфери малого та середнього підприємництва, які скоротили чи припинили діяльність через карантин.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас