В IKEA пояснили, чому в Україні ціни на товари вищі, ніж в інших країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В IKEA пояснили, чому в Україні ціни на товари вищі, ніж в інших країнах

Фондовий ринок
8294
Кінцеві ціни на товари, запропоновані на момент запуску онлайн-магазину IKEA в Україні, зумовлені наступними факторами: обсягами, імпортними митами, коливаннями валюти, транспортними витратами, поточними ринковими умовами та іншим.
Так у пресслужбі компанії пояснили в коментарі The Page ціни, які є вищими, ніж у країн-сусідів.
«Ми продовжуватимемо наполегливо працювати над тим, щоб у майбутньому запропонувати нижчі ціни на нашу продукцію та послуги», — зазначили в IKEA.
Варто зауважити, що на польському сайті IKEA матрац «Ховог» коштує майже 5,7 тис. грн (в еквіваленті), на російському — 3,6 тис. грн, а в Україні — 6,5 тис. грн. Така ж ситуація і з диваном «Фріхетен». У Польщі він коштує майже 9,5 тис. грн, в Росії — 8 тис. грн, а українцям він обійдеться в 11 тис. грн. Варто також зазначити, що ціни на невеликі товари (декор та інше) не дуже відрізняються.

Довідка Finance.ua:

  • Уперше IKEA оголосила про намір вийти на український ринок наприкінці 2017 року.
  • Спочатку перший магазин в Україні у новому форматі city store компанія збиралася відкрити в столичному ТРЦ Ocean Mall.
  • У липні минулого року IKEA запустила вебсайт для українських покупців. Компанія також оголосила про набір 100 співробітників до свого першого магазину міського формату в Києві. На початку грудня 2019 року відкриття фізичного магазину компанії відклали, але пообіцяли навесні 2020 року запустити онлайн-магазин.
  • 25 травня компанія ухвалила рішення тимчасово обмежити можливість оформляти нові замовлення в українському Інтернет-магазині, щоб задовольнити попит і надалі відповідати високим стандартам IKEA і очікуванням клієнтів.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас