День фінансів, 22 травня: електронна прописка, чергове послаблення карантину, недобудови «Укрбуду» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 22 травня: електронна прописка, чергове послаблення карантину, недобудови «Укрбуду»

835
П’ятниця, 22 травня: Про нову програму МВФ, електронну прописку і проблеми з недобудовами “Укрбуду”:
😷 Послаблення карантину. Сьогодні в Україні почався новий етап послаблення карантину, який включає запуск громадського транспорту, а з 25 травня – відкриття метро і дитсадків. Що дозволено з 22 травня – читайте. Але в Україні ще десять областей виявилися не готові до пом’якшення карантину.
🤑 Плани щодо коштів МВФ. ​​Україна і МВФ погодили нову програму stand-by в обсязі 5 млрд доларів строком на 18 місяців. Гроші Міжнародного валютного фонду будуть спрямовані на збереження платіжного балансу і підтримку бюджету країни, про це заявив Президент України Володимир Зеленський. У свою чергу глава НБУ Яків Смолій зазначив, що нова програма є менш вимогливою, її прийняття усуне один з ключових ризиків для макрофінансової стабільності.
💰 Прибуток банків. У січні-квітні 2020 року прибуток українських банків склав 25,208 млрд грн, що на 39,2% більше, ніж роком раніше (18,115 млрд грн). У квітні банки отримали 9,234 млрд грн прибутку. За перший місяць карантину прибуток скоротився до 97 млн ​​грн.
💷 Ставки за депозитами нижче 10%. Падіння ставок за депозитами, яке припинилося в період карантину, незабаром продовжиться. Про це заявили банкіри. Зменшення ставок буде плавним, зниження до 10% очікується до кінця літа. За прогнозами банкірів, ставка до кінця червня в гривні буде в середньому 11% річних, а в доларах – 1,5%. Банкіри також спрогнозували курс гривні до долара на найближчі тижні.

Заробити більше на своєму депозиті 💸

📃 Електронна прописка. Зараз в Україні працюють над електронною пропискою, яка з’явиться в додатку «Дія». Як вона буде надаватися і кому – читайте тут. Нагадаємо, що в додатку «Дія» вже доступні посвідчення водія, техпаспорт і автоцивілка. Нещодавно також презентували ID-картку і закордонний біометричний паспорт.
🏢 Недобудови «Укрбуду». Мер Києва Віталій Кличко заявив, що слова Президента Зеленського про те, що Кличко сам може вирішити питання добудови об’єктів “Укрбуду”, “як мінімум некоректні”. Кличко зазначив, що сьогодні передача об’єктів «Укрбуду» «Київміськбуду» проходить у плановому режимі. Йдеться про 23 об’єкти, п’ять з них «Київміськбуд» вже прийняв на баланс і виконує на них будівельні роботи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас