Банківський сектор збільшив прибуток майже на 24% - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківський сектор збільшив прибуток майже на 24% - НБУ

Казна та Політика
440
Прибуток банківського сектору в першому кварталі 2020 року зріс на 23,8% у порівнянні з відповідним кварталом минулого року і становив 16 мільярдів гривень.
Про це повідомляється в релізі Національного банку за даними огляду банківського сектора, опублікованого на сайті регулятора.
Водночас за березень сектор отримав лише 97 мільйонів гривень прибутку через різке зростання відрахувань у резерви.
Зазначається, що 14 банків отримали збитки на рівні 2,7 мільярда гривень. У НБУ прогнозують, що в наступні місяці фінансовий результат сектора різко погіршиться, переважно через зниження якості кредитів та формування резервів під них. Водночас проведена реформа банківського сектора значно посилила стійкість банків, тому більшість установ зможуть уникнути необхідності у збільшенні капіталу.

Банк з доставкою додому 💳

“Для пом’якшення впливу пандемії на банківський сектор і підтримки економіки Національний банк вже істотно пом’якшив регуляторні вимоги до банків. Також НБУ ввів новий інструмент довгострокового рефінансування під плаваючу ставку, щоб підсилити позитивний ефект від зниження облікової ставки”, – йдеться в релізі.
На тлі карантинних заходів знижується попит на банківські послуги, але залишається постійним і буде рости попит на фінансування оборотного капіталу бізнесу, особливо на етапі відновлення економіки.
Тому банки повинні бути готові підтримати підприємства, забезпечивши доступ до кредитних ресурсів якісним позичальникам. Попри низьку інфляцію і зниження облікової ставки, НБУ очікує, що кредити стануть дешевшими.

Довідка Finance.ua:

  • Українські банки відновлюють роботу закритих на період карантину відділень зі збереженням санітарного контролю та протиепідемічних заходів.
  • Сьогодні банки, зокрема, надають своїм клієнтам можливість в режимі онлайн укласти договір банківського вкладу/рахунку. Для мінімізації ризиків порушення своїх прав як вкладника, користуючись цією можливістю, клієнт обов’язково повинен ознайомитись на вебсайті банку з умовами таких договорів та довідкою про систему гарантування вкладів фізичних осіб.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас