Дистанційне укладання договору з банком: На що треба звернути увагу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дистанційне укладання договору з банком: На що треба звернути увагу

Особисті фінанси
5369
Сьогодні банки, зокрема, надають своїм клієнтам можливість в режимі онлайн укласти договір банківського вкладу/рахунку. Для мінімізації ризиків порушення своїх прав як вкладника, користуючись цією можливістю, клієнт обов’язково повинен ознайомитись на вебсайті банку з умовами таких договорів та довідкою про систему гарантування вкладів фізичних осіб.
Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
“Введені карантинні обмеження спонукали українців надати перевагу дистанційному користуванню послугами банків. Системи онлайн-банкінгу, що не потребують безпосереднього відвідування банківської установи, дозволяють клієнтам здійснювати самообслуговування. Достатньо мати під рукою мобільний телефон або комп’ютер”, – ідеться в повідомленні.
Яку інформацію повинен розмістити кожний банк на своєму сайті:
  • примірні договори для кожного виду банківського рахунку та банківського вкладу;
  • умови договору приєднання, іншого публічного договору;
  • ціни банківських послуг, розмір процентів та тарифів банку (щодо укладення договорів);
  • акційні пропозиції для вкладників, умови їх застосування та термін їхньої дії.

В якому банку відкрити кредитну картку 💳

Також, на вебсайті кожного банку є розділ з інформацією про функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб, в якому розміщені скан-копія свідоцтва учасника Фонду гарантування вкладів фізосіб, реквізити Фонду, зразок довідки, сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, перелік умов, за яких Фонд не відшкодує кошти тощо.
Перед підписанням договору банківського вкладу/рахунку з використанням систем дистанційного обслуговування необхідно уважно прочитати умови договору, розміщення якого на вебсайті банку є його обов’язком, відповідно до вимог нормативно-правового акту Фонду гарантування вкладів.

Довідка Finance.ua:

  • У Національному банку України розробили механізм віддаленої ідентифікації особи, який передбачає, що для відкриття рахунку у банку достатньо буде здійснити відеодзвінок.
До речі, якщо ви вважаєте, що відсотки за вкладами в Україні не такі великі, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас