Нацбанк дозволить банкам відкривати рахунки українців за допомогою відеодзвінків (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк дозволить банкам відкривати рахунки українців за допомогою відеодзвінків (інфографіка)

Казна та Політика
3633
У Національному банку України розробили механізм віддаленої ідентифікації особи, який передбачає, що для відкриття рахунку у банку достатньо буде здійснити відеодзвінок.
Про це повідомляють у пресслужбі НБУ.
“Національний банк пропонує банкам велику кількість варіацій доступних механізмів для розвитку дистанційних каналів отримання банківських сервісів, – зауважив директор департаменту фінансового моніторингу Ігор Береза. – Незабаром для відкриття рахунку в новому банку візит у банківське відділення або особиста зустріч з агентом банку стане зайвим кроком. Ми очікуємо, що на фінансовому ринку з’являться інноваційні продукти та сервіси, що стануть у нагоді банкам для здійснення верифікації їх клієнтів”.
Варіанти для віддаленої ідентифікації клієнтів банків:
  • повноцінні моделі віддаленої ідентифікації та верифікації (відеодзвінки, верифікація ідентифікаційних даних клієнта за допомогою Системи BankID та КЕП):
  • спрощені моделі, що міститимуть певні ліміти на обсяги операцій та залишків за рахунками клієнтів (клієнти зможуть ідентифікувати себе за допомогою електронних підписів чи сканування чіпу ID-картки або закордонного паспорта.
Рахунки, відкриті за допомогою спрощеної моделі віддаленої ідентифікації, будуть мати певні обмеження: загальний розмір ліміту видаткових операцій з такого рахунку не може перевищувати 40 тисяч гривень на місяць та 400 тисяч гривень на рік, а загальний залишок за всіма рахунками клієнта не має перевищувати 40 тисяч гривень.
Нові зміни мають запрацювати з 28 квітня 2020 року.
Нацбанк дозволить банкам відкривати рахунки українців за допомогою відеодзвінків (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас