В Кабміні придумали, де взяти роботу безробітним українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Кабміні придумали, де взяти роботу безробітним українцям

Особисті фінанси
7973
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з представниками Національної асоціації шляховиків і обговорив питання надання робочих місць українцям на тлі зростання безробіття через пандемію коронавірусу.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram-каналі.
“Створення робочих місць – не тільки плацдарм для подолання коронакризи, а й фундамент для подальшого економічного розвитку. І ми вже працюємо в цьому напрямку”, – написав Шмигаль.
Він повідомив про те, що нині, коли додому повернулося стільки наших громадян, їх потрібно забезпечити роботою.
На його думку, будівництвом українських доріг повинні займатися українські фахівці, навіть якщо контракт отримала іноземна компанія.
“Ми хочемо, щоб якомога більше наших людей було залучено до робіт і більше українських матеріалів використовувалося при будівництві”, – пояснив він.
Раніше повідомлялося, що Шмигаль сподівається, що економічне зростання відновиться у другому півріччі. Він зауважив, що у бюджеті передбачено виплати з безробіття та програми підтримки малого бізнесу, і видатки Міністерства соціальної політики зросли на 19,5 млрд грн.
Щодо допомоги тим, хто втратив роботу під час карантину, міністр МВД Арсен Аваков раніше повідомляв, що виплати допомоги з безробіття через центри зайнятості складають мінімум 650 грн/міс. Але реально з урахуванням страхового стажу та інших факторів реальна мінімальна виплата складе близько 1800 грн/міс. Максимум виплати – 8408 грн/міс.

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства надати центрам зайнятості інструкції для пришвидшення виплат людям по тимчасовому безробіттю.
  • У Державному центрі зайнятості розповіли, яким способом можна подати документи для отримання допомоги в період карантину.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас