Деяким безробітним збільшили розміри виплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деяким безробітним збільшили розміри виплат

Казна та Політика
3080
Фонд безробіття прийняв рішення про підвищення мінімального розміру допомоги на випадок безробіття для певних категорій осіб.
Про це повідомляється на сайті Федерації роботодавців України.
“Правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття знову провело своє засідання в оперативному режимі для розгляду нагальних питань”, – ідеться в повідомленні.
Кому збільшили виплати:
  • тим, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з окремих підстав Кодексу законів про працю;
  • молоді, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце;
  • внутрішньо переміщених осіб, які не мають документів, необхідних для надання статусу безробітного.
Розмір виплат:
  • розмір виплати з 650 грн збільшено до 1000 грн на місяць на період карантину та додатко протягом 1 місяця після його завершення.
Також представниками сторони роботодавців в Фонді на випадок безробіття було наголошено на необхідності подальшого опрацювання питання здійснення виплати допомоги по частковому безробіттю для роботодавців, необхідності збільшення суми коштів на цей напрям в умовах введеного карантину.

Довідка Finance.ua:

  • Як раніше заявив голова МВД Арсен Аваков, виплати допомоги з безробіття через центри зайнятості складають мінімум 650 грн/міс. Але реально з урахуванням страхового стажу та інших факторів реальна мінімальна виплата складе близько 1800 грн/міс. Максимум виплати – 8408 грн/міс.
  • Кабінет Міністрів України розробляє механізм виплати державної допомоги фізособам-підприємцям (ФОП), які через епідемію COVID-19 змушені припинити роботу – допомога буде спрямована на утримання їх детей. Сумма може становити від 1 779 грн до 2 218 грн відповідно до віку дитини.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас