Зеленський закликав банки створити нові програми підтримки бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський закликав банки створити нові програми підтримки бізнесу

Казна та Політика
465
Допомогти зберегти малий та середній бізнес під час і після епідемії коронавірусу – одне з ключових завдань влади.
Про це йшлося на нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського, на якій були присутні представники уряду та банківського сектору, передає пресслужба Офісу Президента.
«Малий та середній бізнес сьогодні страждає найбільше, адже не може працювати та не має великої фінансової «подушки». А саме бізнес – це робочі місця та податки», – наголосив Глава держави.
Президент також зауважив, що нові інструменти мають показати підприємцям, що «білими» бути вигідно.
Що саме пропонує Президент:
  • створити інструменти для кредитування нових підприємців;
  • забезпечити підтримку наявних підприємців завдяки кредитним канікулам та компенсації відсотків за кредитами так, щоб не збільшити кількість прострочених позик.
«Світ змінився. Працювати «в тіні» сьогодні невигідно. Треба стимулювати зайнятість, запобігаючи неконтрольованій інфляції», – сказала радник керівника Офісу Президента України з банківських питань Вікторія Страхова.
За словами Зеленского, потрібно створити нові та переосмислити наявні програми підтримки, тобто розширити підтримку тих, хто вже працює у різних сферах.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 540-IX, який парламент ухвалив 30 березня 2020 року.
  • Кабмін зняв раніше введені на час карантину в Україні обмеження на роботу ломбардів та кредитних спілок.
  • НБУ попросив банки ввести кредитні канікули для бізнесу. Кредитні канікули передбачають два етапи реструктуризації заборгованостей клієнтів перед банками.
  • Пільговий режим не передбачає «прощення» боргів – це лише відтермінування сплати боргу та відсотків для позичальників, чий фінансовий стан у зв’язку з карантином погіршився.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас