У Нацбанку пояснили, як діють "кредитні канікули" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку пояснили, як діють "кредитні канікули"

Фондовий ринок
1834
Кредитні канікули передбачають два етапи реструктуризації заборгованостей клієнтів перед банками.
Про це заявила перша заступниця голови правління Національного банку Катерина Рожкова під час онлайн-конференції, організованої Європейською бізнес асоціацією.
“Ми передбачили два етапи реструктуризації. Перший етап реалізується вже зараз – це кредитні канікули тим, хто потребує цього на період карантину.
Зараз застосовується більш простий підхід до всіх, хто не має доходу або дохід скоротився значно сильніше в зв’язку з карантином.
Другий етап – власне реструктуризація – буде реалізовано вже після того, як карантин буде закінчено, а бізнес почне відновлювати роботу. Тут уже будуть індивідуальні умови продовження термінів перенесення платежів і таке інше”, – повідомила Рожкова.
“Верховна Рада прийняла закон, що дозволяє відтермінувати сплату відсотків і тіла кредиту. Клієнти банків можуть проводити консультації щодо шляхів виплати відсотків і тіла кредиту. Але позики обовязково треба буде повертати”, – заявив голова НБУ Яків Смолій.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня ухвалила закон про пом’якшення низки вимог податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції.
  • Пільговий режим не передбачає «прощення» боргів – це лише відтермінування сплати боргу та відсотків для позичальників, чий фінансовий стан у зв’язку з карантином погіршився.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас