У НБУ розповіли, як змінилася ситуація на валютному ринку після голосувань у Раді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли, як змінилася ситуація на валютному ринку після голосувань у Раді

Валюта
1906
На тлі прийняття Радою закону про відкриття ринку землі та прийняття у першому читанні “антиколомойського” закону ситуація на валютному ринку стала більш врівноваженою.
Про це на брифінгу заявив заступник голови НБУ Олег Чурій.
“Ми бачимо, що те, що відбулось на початку тижня, дуже позитивно вплинуло на ситуацію на валютному ринку. Починаючи з 10 березня, ми мали значний попит на іноземну валюту, щоденні об’єми попиту на валюту збільшились більш ніж у 2 рази. НБУ активно брав участь у торгах на міжбанку для того, щоб задовольнити попит клієнтів на валюту.
В деякі періоди НБУ продавав по 300 млн доларів на день. Загалом наші інтервенції за березень склали більше ніж 2 млрд доларів. Сальдо інтервенції складає 1,4 млрд доларів”, – сказав Чурій.
За його словами, резерви перебувають на високому рівні (зараз вони складають приблизно 25 млрд доларів).
“Події, які відбулись на цьому тижні, показали, що ситуація стає врівноваженою на валютному ринку, НБУ більше купує іноземну валюту. За останній тиждень ми 3 рази виходили на ринок з купівлею валюти, загалом ми купили понад 100 млн доларів.
Попит значно зменшився, він вийшов на ті показники середнього щоденного попиту, які ми мали до розгортання цих кризових явищ”, – додали в Нацбанку.
“Ми бачили, що у багатьох банках була нестача готівкового долару. Вона була викликана зовсім не проблемою банків з ліквідністю, а тим, що у зв’язку з карантинними заходами майже припинилось авіасполучення, а з доставкою готівкового долара і готівкового євро були певні труднощі”, – зазначив Чурій.
За його словами, НБУ уже провів 5 аукціонів з продажу готівкового долара і євро.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України протягом березня 2020 року купив на міжбанківському валютному ринку 264,0 млн доларів і продав 2 453,6 млн доларів, чистий продаж склав 2 189,6 млн доларів.
  • Погіршення ситуації на світових фінансових і товарних ринках разом із посиленням невизначеності на внутрішньому ринку спровокували зростання турбулентності на валютному ринку.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас