У Нацбанку висловились щодо зміни курсу гривні найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку висловились щодо зміни курсу гривні найближчим часом

Валюта
10528
У НБУ не очікують різкої зміни курсу гривні найближчим часом.
Про це повідомляє “Громадське радіо”.
Протягом останнього тижня попит та пропозиція на іноземну валюсту врівноважились.
Про це заявив директор департаменту фінансової стабільності Нацбанку Віталій Ваврищук.
Ситуація на валютному ринку є стабільною і контрольованою.
«Протягом березня ми спостерігали підвищений попит на іноземну валюту – це більше було пов’язано з напругою і нервовістю на фінансових ринках. Всі розуміли, що розпочинається економічна криза – тривала рецесія, вона розпочинається не лише в Україні, але і у всьому світі, і населення, і бізнес хотіли якось убезпечитись. Вони різко збільшили купівлю валюти, але Нацбанк повністю задовольняв ажіотажний попит. Ми не допускали різких коливань обмінного курсу і спостерігаємо, що протягом останнього тижня попит та пропозиція врівноважились. Ми бачимо, що обмінний курс стабілізувався. На наше переконання, на сьогодні нема жодних побоювань щодо можливого різкої зміни курсу гривні найближчого часу», – сказав Ваврищук.
Нагадаємо, Мінекономіки прогнозує прискорення інфляції в Україні через девальвацію гривні та кризові процеси через пандемію коронавірусу. Як зазначається в повідомленні, інфляція прискориться попри очікуване суттєве падіння цін на енергоносії на світовому ринку.

Довідка Finance.ua:

  • Нацбанк повідомив, на що в Україні підуть гроші МВФ. Велика частина коштів від МВФ повинна бути спрямована до державного бюджету, на якому лежить основний фінансовий тягар подолання епідемії в Україні. На покриття дефіциту бюджету і створення Стабілізаційного фонду для боротьби з коронавірусів в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас