НБУ назвав причини девальвації гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав причини девальвації гривні

Валюта
4503
Погіршення ситуації на світових фінансових і товарних ринках разом із посиленням невизначеності на внутрішньому ринку спровокували зростання турбулентності на валютному ринку.
Про це йдеться в “Макроекономічному та монетарному огляді” Національного банку (березень 2020 року).
Як зазначили в НБУ, ці самі причини зумовили зростання дохідності гривневих ОВДП. За таких умов Мінфін у березні розміщував переважно валютні ОВДП.
НБУ інтенсифікував проведення інтервенцій для згладжування надмірних курсових коливань, не протидіючи ринковим тенденціям”, – йдеться в повідомленні.
Загальне сальдо інтервенцій НБУ в березні було від’ємним і становило 2,2 млрд доларів (із початку року – мінус 1,4 млрд доларів). Порівняно з лютим середній обмінний курс гривні до долара у березні девальвував на 7,4%, а на кінець місяця – на 14,3%.
Однак девальвували й більшість валют країн – основних торгівельних партнерів України. У результаті номінальний ефективний обмінний курс (НЕОК) гривні послабився помірно – на 4,2%, додали в НБУ.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк вперше з початку коронакризи купив валюту на міжбанківському валютному ринку на 64 мільйони доларів.
  • Більшість читачів Finance.ua вважають, що наступного місяця вартість долара сягатиме позначки понад 30 гривень.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас