Якість газу в лютому 2020 року по областях України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якість газу в лютому 2020 року по областях України (інфографіка)

Енергетика
1488
Оператор ГТС України інформує про якість газу в регіонах України.
Про це повідомляється на сайті “Оператор ГТС України”.
“Транспортування газу газорозподільними мережами та подачу газу до житлових будинків здійснюють компанії з газопостачання (облгази або місьгази), які відповідають за якісні показники природного газу, що подається кінцевим споживачам”, – ідеться в повідомленні.
У разі сумнівів у якості природного газу споживач має право – звернутися до відповідних територіальних органів Департаменту технічного регулювання Мінекономрозвитку для проведення позачергової перевірки якості природного газу.
Середньозважена теплота згоряння природного газу, який подавався споживачам України у лютому 2020 року, становить 8235 ккал/м3 (при нормі стандарту 7600 ккал/м3).

Як заощадити на комуналці 👛

Опубліковані паспорти якості природного газу систематизовано за регіонами України із зазначенням об’єкту відбору проби та його прив’язки до магістрального трубопроводу.
Якість газу в лютому 2020 року по областях України (інфографіка)
Інформація надходить з 65 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, які розташовані в різних точках України на ключових вузлах газотранспортної системи та атестовані згідно з вимогами чинного законодавства.
Якість газу в лютому 2020 року по областях України (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • У лютому оптова ціна на газ для населення, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів становитиме 3,95 грн за кубометр (без ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування).
  • Голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус не надіється, що з 1 травня в Україні повноцінно запрацює конкурентний ринок газу для населення. На думку нардепа, для його запуску до цієї дати не вистачить часу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас